Holtidő

(steampunk kalandregény 12-16 éveseknek,
YA – 368 oldal, A5, kartonált )

Eljött az idő. Több, mint egy éven át készült ez a könyv, és amellett, hogy nagyon szerettem írni, meglehetősen sok fejtörést okozott. Nagyon sok segítséget kaptam Bukros Zsolttól a történethez és Szélesi Sándortól a nyelvezethez. Aztán ott vannak még az előolvasóim, Bódis Éva és Grund Lajos, akik szintén sokat alakítottak a végleges változaton.

Vas Annamária segítette végül világra a szöveget, meg sem tudom köszönni a rengeteg munkát amit belefektetett. És utoljára írom, de végtelen sok köszönettel tartozom Habony Gábornak a könyv szerkesztőjének. A Holtidő az első olyan könyvem volt, amit igazán végigbeszélhettem, átgondolhattam értő segítséggel. Felszabadító érzés, amikor a szerkesztő érti, és továbbviszi a történetet, hozzátesz, kacsol és jelen van a sorsdöntő pillanatokban. Szóval, mindent köszönök!

A kötet pedig úton van, elvileg december 8-án megjelenik.

Jason egy 17 éves fiú, aki elkötelezett a császár oldalán, és keményen dolgozik a Birodalmi Lumen Akadémián, hogy egy nap tehetségével szolgálhassa az uralkodót. Ott kapcsolódunk be a történetbe, amikor a lázadók váratlan támadása miatt evakuálják az iskolát, és Jason két másik diákkal egy teherautóra kerül. Magnus, May és Jason nagy kalandja kezdődik el ezen a délutánon. Az egész életük óriási fordulatot vesz, és akkor még semmit sem árultam el a cselekményből.
Mindez steampunk környezetben, ahol a technikai fejlettség legmagasabb fokát a gőzgépek jelentik.

Az eredeti fülszöveg:

Jason egy teljesen átlagos fiú, pedig már tizenhét éves.
Ez azért gond, mert a különlegeseket képző Birodalmi Lumen Akadémia növendéke, ahol elvárás, hogy megmutassa a tehetségét. Emiatt újabb és újabb hazugságokba kényszeríti magát, mígnem a sors váratlanul a császár ellen lázadók táborába sodorja.
Ekkor teljesen felfordul körülötte a világ. Már azt sem tudja, kiben bízhat, ki az ellenség, miközben arra is rá kell jönnie, kicsoda ő valójában. Enélkül ugyanis reménytelen, hogy valaha visszakapja az életét.

Aztán a holtidő kíméletlenül és véglegesen elsodor mindent.
Semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt.

Jason úgy érzi, nem képes lépést tartani a valósággal.
Azonban a túlélésért ezen mindenképp változtatnia kell.

Rendeld meg dedikálva tőlem  >>>

Holden Rose