Előadások

Kovács Attila vagyok
és Holden Rose néven írok gyerekkönyveket.

Emellett nagy sikerrel tartok előadásokat országszerte 1-12. osztályosoknak az olvasásról, írásról, alkotásról.


Egy előadás 45-50 perces, előadásonként gazdára talál egy ajándék könyv a játékban győztes résztvevőnek, ajándék könyvjelzők és matricák. (Az írásról szóló előadásomhoz nem tartozik ajándék könyv!)
Az olvasásról szóló előadásom elsősorban 8-10 éves gyerekeknek szól (a legjobb a 3., 4. osztály). Az előadáshoz kapcsolódó játék 30 gyerek fölött, már kicsit kaotikus, így ha lehet, inkább több kisebb csoportban érdemes gondolkodni, mint egy nagyban.
Az írásról, alkotásról szóló előadásomat 13-18 éveseknek ajánlom, létszámkorlát nélkül.

Az előadásokat napidíjért, + útiköltségért tartom, egy nap 3 foglalkozást tartok! (Lehetőség van 4 előadásra is.) Az útiköltségem egy Budapestről induló teljesárú, retúr vonatjegy ára.

Bármilyen kérdéssel hívjanak a +36 70 429 5277 telefonszámon.
Vagy elérhető vagyok innen az oldalról is.

Küldj üzenetet és én máris átküldöm a részletes leírásokat az árajánlatommal.

A neved:
Az email címed
Az üzeneted

– A könyveimről bővebben >>>

– Azt olvasok, amit akarok – könyvajánló csatorna a Youtube-on

– Moly.hu Merítés díján „Az év gyerekkönyve közönségdíjat” nyertem.

– Zsigmond Tamarával készítettük el az első hangoskönyvet >>>

– A Facebook oldalam >>>

– Előadások az olvasásról Facebook csoport >>>


Előadás az olvasásról – 3-4. osztályosoknak

A foglalkozás kb. 50 perc. Érdemes egy órás intervallumban gondolkodni, főleg, ha egymás után érkeznek a csoportok. (Pl.: 9:0010:00, 11:00-es kezdéssel jöhetnek sorban) A maximum létszám 30 fő.
Az előadás első felében az olvasásról beszélek. Elmesélem, miért fontos a képzelet, mire használjuk, és hogyan fejleszthetjük. Ezen kívül megbeszéljük, mit kapunk még az olvasástól.
Ezután bemutatom a Howard Matheu különös esetei sorozatom szereplőit, és elmesélem hogyan lettek nyomozók. Végül felolvasok az egyik regényemből, majd játékosan kikérdezem a hallottakat. Akik jól válaszolnak könyvjelzőket kapnak, az egyik diák pedig megnyeri a könyvet, amiből felolvastam.
Ezt az előadásomat több, mint kétszázszor adtam elő nagy sikerrel. Az előadás után a gyerekek szívesen fognak bele egy könyv elolvasásába, és rendszeres könyvtárlátogatók is lehetnek. Sok ezzel kapcsolatos sikerélményről kaptam utólag beszámolót.
Kapcsolódó könyveim: Howard Matheu sorozat (könyvek, novellák), Leonardo lovag – meseregény
Technikai feltételek: kivetítőt kérek (ha megoldható). Semmi másra nincs szükségem, tehát gépet viszek, hangosítás nem szükséges.

Egyszerűsítés. Előadás 5-6. osztályosoknak 

A foglalkozás kb. 50 perc. Érdemes egy órás intervallumban gondolkodni, főleg, ha egymás után érkeznek a csoportok. (Pl.: 9:0010:00, 11:00-es kezdéssel jöhetnek sorban) Maximum létszám nincs.

5-6. osztályban veszítjük el a legtöbb olvasót. Kiskamaszkor tünetei és a tananyag hirtelen bővülése egyaránt sújtja a gyerekeket. Hogyan legyek egyéniség úgy, hogy a „nyájat” se hagyjam el? Mi az, amin érdemes, és mi az, amin nem érdemes gondolkodni? Ki vagyok én? Kik vannak körülöttem? Hogyan segít mindebben az olvasás?

Kapcsolódó könyvem: Enzo kadét személyes blogja – sci-fi kalandregény (előkészületben)

Előadás az írásról – 7-12. osztályosoknak

A foglalkozás kb. 50 perc. Érdemes egy órás intervallumban gondolkodni, főleg, ha egymás után érkeznek a csoportok. (Pl.: 9:0010:00, 11:00-es kezdéssel jöhetnek sorban) Maximum létszám nincs. Nem írástechnikai előadásról van szó!
Az előadás keretében mesélek az olvasás fontosságáról, de sokkal rövidebben, mint a kisebbeknél. Utána elmesélem, hogy az alkotáshoz milyen nézőpontokra van szükség, hogyan tegyünk szert több nézőpontra, és hova jutunk, ha ezt megtettük. Abban segítek, hogy valós célt választhassanak maguknak, és legyen lehetőségük elérni azt. Mindezt az írói és a könyves szakma részletein keresztül mutatom be.
Az előadás gondolatébresztő hatásait az elmúlt félévben, nagy örömömre több helyről megerősítették!

Kapcsolódó könyvem: Holtidő – YA steampunk kalandregény
Technikai feltételek: kivetítőt kérek (ha megoldható). Semmi másra nincs szükségem, tehát gépet viszek, hangosítás nem szükséges.