Leonardo lovag, a színtelen könyv

 

Leonardo
…vagy ahogy anyu hívja: Levente,
egy nemes küldetést teljesít.

Főleg hétvégén áll szolgálatba,
amikor nem kell suliba menni.

Elfeledett kincseket kutat fel,
szörnyek hadait küldi melegebb éghajlatra,
és közben mindenkinek segít, aki rászorul.

Semmi sem állhat az útjába,
mert ilyenek a lovagok!
Bátrak, büszkék és szemfülesek.

Legalábbis ebédig,
majd ebéd után, egészen fürdésig, újra.

– A könyv kezdő olvasóknak szól, rövid mondatokkal, egyszerű mondanivalóval.
– A könyv másik érdekessége, hogy az egészet ki lehet színezni. Egy olvasni tanuló kisiskolás még nagyon szívesen firkál olvasás közben. Itt ezt megteheti. A színes védőborító levétele után egy teljesen színezőként kialakított könyvet tart majd a kezében, aminek még a borítója is a kis művészre vár.

A tartalomból: Leonardo egy önmagát lovagként aposztrofáló fiú, aki igyekszik a lovagokhoz méltó szabályok szerint élni. Több-kevesebb sikerrel.
Meggondolatlanul hazavisz egy kis mocsári szörnyet, ami aztán elveszik a lakásban (elnézést, a várban). És mindennél fontosabb, hogy még a vár népe előtt megtalálja. A mit sem sejtő főlovag és királynő aggódva figyelik Leonardo egyre érthetetlenebb tetteit, mivel ő nem lazsál.
Megküzd a Drabális Göcsörtös Otrombasággal és Kungfu Zölddel a Végtelen Rónaságon, megmenekül a Vihar herceg haragja elől, és segítségül hívja az Ezerfejű Bestiát is.

Fülszöveg:  Amikor írni és olvasni tanultam, folyton rám szóltak, hogy ne firkáljak a könyvbe, ne rajzoljak a margóra, de én nem értettem, miért olyan nagy baj ez.
Most már felnőtt vagyok, így tudom, hogy nem volt baj. Hiszen akkor sajátítottam el a betűket, és nyilván mindenhova írni akartam.
Rajzold le, ami éppen az eszedbe jut, ha attól jobban tudsz figyelni, húzd alá a lényeget, ha úgy könnyebben megjegyzed! És derítsd ki, hogy a nagy költőnek jól áll-e a szemüveg meg a bajusz!
Igyekezz sokat olvasni, és firkálj vagy rajzolj jeleket az érdekes részek mellé, próbálj jegyzetelni, bekarikázni, kiemelni, szóval, tanulj meg tanulni!
Ez egy olyan könyv, amit úgy olvashatsz, hogy közben mindent szabad.

A Leonardo lovag a Főnix Könyvműhely lapjáról rendelhető >>>

Holden Rose