Gondolatbimbó

Támadt egy gondolatom a minap. Olyan erősen és részletesen jelent meg előttem egy felismerés, mintha mindig is ott lett volna. Gondolatbimbónak is hívhatnám, mert amikor kipattant és nyílni kezdett, végre virágosan láttam mindent, és ez utat mutat nekem. Tudom, tudatában vagyok annak, hogy ki akar megölni.

Új novellám jelent meg a 409-es Galaktika magazinban.

A főszereplő egy elit csapat tagja, ami állandó harcban áll a birodalom ostroma alatt. A kilátástalan harc ellenére kitartanak és nem félnek akár az életüket is adni a nemesebb célért.

Baromságnak tűnhet az ellenállás, mert nem lehet egy egész bolygót zár alatt tartani, de szerintem ebbe nem szabad belegondolni. Mi a ránk eső részt fogjuk, mint a lapátnyelet, ezért a nyolcas körzetből a birodalmi kutyák nem visznek el egy homokszemet sem. Ez a lényeg, a többi csak gerinctelen, középrehelyezkedős, megalkuvós takonykodás.

Ez a negyedik novellám, ami a Galaktikában megjelent. Az első a Bevándorlók 2015-ben jelent meg és egy olyan inváziót vázol, ahol az emberek a túlélésért egészen szörnyű döntések meghozatalára kényszerülnek. A 2023-as Késés, egy időanomáliáról szól, ami reményt ébreszt egy kamasz fiúban, hogy szembeszállhasson a halállal. A MI az ember egy olyan világban játszódik, ahol már nincsenek művészek, a mesterséges intelligencia újra súlyozza az emberi kvalitásokat.

Az magazint itt tudod megvásárolni >>>

Holden Rose