És tudja, és tudja…

Fogalmam sincs, miért lepődök meg minden alkalommal, valójában semmi okom nem lenne rá.

Szóval, könyvbemutatós, felolvasásos könyvklub volt tegnap a Kis Pingvin Kucorgóban. Ehhez annyit, hogy szeretnénk rendszert csinálni belőle és nem csak gyerekeknek. Remélhetően egyre többen leszünk, és ugyanígy jó lenne, ha minél több könyvet ismertetnénk meg egymással. A konkrét tervekről és az eredményekről majd egy jóval későbbi bejegyzésben, de mindenképp beszámolok.

Ezt az első találkozót Első fejezetnek neveztük el és elsősorban a Howard sorozatról volt szó. Az előadást én tartottam, meséltem a detektívregény főszereplőiről, képeket mutogattam róluk, és bemutattam az eddig megjelent részeket. Ezután felolvastam egy részletet A Nyúl aktából, majd kérdéseket tettem fel az elhangzott szöveggel kapcsolatban. És tudták a válaszokat! A többségük, egészen a tegnapi estéig, sosem hallott Howard Matheu különös eseteiről, mégis pillanatok alatt ráhangolódtak, és egymás szavába vágva tolták a válaszokat. A leghamarabb érkező jó megfejtésért matrica vagy könyvjelző járt, amiket a végén összeszámoltunk, és aki a legtöbbet összegyűjtötte, megkapta a könyvet is amiből olvastam.

Szóval, ez az, amin mindig meglepődök, de egy nagyszerű élmény is egyben. 😀 Várom bárki jelentkezését, akik szeretnék, hogy 8-12 éves gyerekeknek hasonló könyvbemutatót tartsak, és meséljek nekik Howard világáról.

Fotók: Grund Lajos

Holden Rose