Dedikálás, megjelenés, Könyvhét

Nagyon izgalmas öt napon vagyok túl. Kint töltöttem az időm a Vörösmarty téren a Könyvhét teljes ideje alatt. A 106-os pavilonnál, vagyis a Főnix Könyvműhely standjánál ácsorogtam és könyvet árultunk. Gyakorlatilag semmi különös, vagyis nem hangzik különlegesnek, mégis az volt. Mellettünk az Ad Astra parkolt és ennek akkor lett igazán jelentősége, mikor szombat délután egyszerre dedikáltak mindkét antológia szerzői. Az Ad Astránál a 2045 – Harminc év múlva című novelláskötet debütált és az írók négyesével várták az érdeklődőket. A Főnixnél 12 író szignózta a Pokoli történetek, ördögi szerkezetek című antológiát. Ennek a tetejébe ült be a délután közepén a Könyvtündér meghívására érkező Leslie L. Lawrence és akkor tetőzött a tömeg. Fergetegesen jó hangulat kerekedett, amit alább fotókkal is alátámasztok és persze nekem is képződött két telededikált példányom, ami ennek az életre szóló élménynek az emlékeztetője marad a polcomon.

A 2045-ben a Tudatalatti asszisztens című novellám jelent meg, amiben Berger felügyelő, egy gondolatokat befolyásoló szolgáltatás fejlesztői csoportjában bekövetkezett öngyilkosság után nyomoz, de mire felgöngyölítené az ügyet, már ő sem lehet biztos, szinte semmiben.

A Pokoli történetekben a Chloé című novellámat találjátok, ami egy steampunk világban játszódik. A gazdag, de acélfalakkal határolt Randuszk mellett fekszik a koszos Forlov, ahol rabszolgasorsban tengődve él a kis Chloé. Esélye sincs kitörni nyomorult sorsából, de ő mégis megpróbálja.

Ezt a videót készítette az Ekultura a 2045 című antológia szerzőiről. Így szeretnénk felhívni a figyelmet a kötetre:

[vsw id=”kKcLfjgepXc” source=”youtube” width=”600″ height=”338″ autoplay=”no”]

Holden Rose