Sok gyerek, sok féle igény

Interjú Holden Rose (Kovács Attila) íróval Ric$ rendhagyó blogján

Akik figyelemmel kísérik ténykedésünket, azoknak semmiképpen sem lesz idegen Holden Rose neve. Ő ugyanis Howard Mathieu, és az Ő különös eseteinek megálmodója. A sorozat eddig megjelent két kötetéről nálunk is olvashattál már, és minden bizonnyal a későbbi kötetekről is igyekszünk beszámolni. Holdent az internet segítségéve faggattuk Howardról, tervekről, és arról, ami csak jött. 🙂
– Elsőként azt kérdezném, hogy miért éppen Holden Rose? Hogy alkottad meg ezt a művésznevet?
Két részből. Az egyik a vezetéknév, amit rövidre és megjegyezhetőre terveztem. A másik pedig a keresztnév, amit Salinger-től kölcsönöztem, vagyis a Zabhegyező (most már: Rozsban a fogó) című regényből. Ott Holden útkereső és szemtelen. Ezek jó előjelnek tűntek.
– Miért éppen ifjúsági regények?
A kiadónak volt egy elképzelése hogy gyerekeknek szóló krimit szeretnének publikálni és ehhez kerestek írót. Volt ötletem, amit elfogadtak és innen már szabad kezet kaptam. Ezzel együtt, én amúgy is a fiatalokban gondolkodom. Készülő sci-fi regényem is ifjúsági jellegű lesz, csak egy kicsit idősebbeknek. 14 éven felüli korosztály számára lesz igazán érthető.

A teljes interjút itt olvashatjátok >>>

1432103105

Holden Rose