Miért nincs élő buli a vízparton?

Kérdezz meg egy bármelyik magyar rockzenekart (kivéve azt az ötöt, akikre mindez nem vonatkozik) és ugyanazokat a tapasztalatokat fogod hallani. Nagyon nehéz koncertet szervezni, nem lehet bejutni a fesztiválokra satöbbi. Ennek mind van oka, nem erről akartam most írni, inkább egy személyes tapasztalatot osztanék és az ezzel kapcsolatos következtetésemet.
Fonyódon voltunk nyaralni pár napot és az egyik este Viktor látogatott a városba. Nem a Viktor király, csak a Király Viktor. 8-ra volt kiírva a part melletti térre a fellépése, gondoltuk, hadd lássanak a gyerekek egy ilyet, meg mi is kíváncsiak voltunk mit hoz “élőben” a srác. Sajnos gyerekekkel tervezni lehet, kivitelezni már sokkal nehezebb a pontos érkezést, de nem volt így sem nagy a csúszás, 8:40-kor már ott álltunk, de csak mi. A közönség szanaszét lézengett, a színpad mögött kis csoportosulás jelezte, hogy a művész épp dedikál. Bár felmerült bennünk, hogy még el sem kezdte, de 10 perc múlva már el is porzott a Range Rover személygépjárművén. Szóval nem láttuk a haknit, csúnyán lecsúsztunk róla. Pedig legalább 35 percet énekelt gondolom egy rakás pénzért.
Mennyi pénzért tehette ezt, és miért érdekes ez?
Megmondom. Egy bármilyen party zenekar annak az összegnek a töredékéért eljött volna és három órán át táncoltatta volna Fonyód partrészét. Vagy 2-3 rockzenekar 3-4 órán át tolta volna a Summer rockot a nagyérdeműnek. De ez nem kell. Inkább megfejelték mindezt 45 perc Varga Miklóssal, meg némi Lolával. Ez kell a népnek?
Nem tudom mi kell a népnek, de amikor nyaralni vagy és végre lement a nyüves nap, ami már kiégette a hajadat szerintem tök mindegy mi szól a főtéren, csak buli legyen. Pazarlásnak és visszataszítónak érzem, hogy az ikszek meg a megák gennyesre keresik magukat a félplébekkel, az igazi zenekarok és zenészek meg nyomoznak, hogy hol tudnának benzinpénzért zörögni. No, jó ez túlzás, ők is igazi zenészek meg minden… aki tudja mit akarok írni az úgyis tudja, aki nem, az meg kérdezzen.

Holden Rose