RSS olvasó

article-pulse01

 

Miért kell rss olvasót használni?

Mostanában könnyen hozzászokik az ember, hogy a Facebookról tájékozódjon, én is azt teszem. Aztán a zavarba ejtően változatos ízlésű x száz ismerős eláraszt a legkülönbözőbb hírekkel és az oldalak amikre feliratkoztam, további információkkal. Így vagy úgy, de mindig kikötök az Indexen, vagy valami hasonló szutyok oldalon, ahol betemetnek a számomra teljesen érdektelen információkkal. Nem érdekel. Tévét sem nézek, rádiót sem hallgatok, és szépen letiltottam a hírfolyamomból is azokat az embereket is, akik számomra kényelmetlen dolgokról posztolnak folyton. Így persze lemaradok néhány születendő gyermekről, de ez az az áldozat, amit hajlandó vagyok meghozni.

Mégis, van néhány témakör, ami érdekel és van néhány híroldal, ami kiszolgálja az igényeimet. Ezeket viszont nincs időm minden nap felkeresni, erre van az rss olvasó. Én a Pulse-t használom. Ez az alkalmazás állítja össze nekem a napi híreket úgy szűrve, ahogy én szeretném. Fogalmam sincs melyik celebnek ment tönkre a házassága, mégis tudom, hogy a Pentax új fényképezőt fog bejelenteni a közeljövőben.

Természetesen, az rss már nem divat, mivel a Google most szüntette meg a Google Reader szolgáltatását, vagyis júniusban megfogja. De ott van még a Freedly, és még jó néhány megoldás, hogy mindenki olyan újságot olvasson, ahol a számára érdekes cikkek jelennek csak meg.

Holden Rose